O‘zingizga yoqqan kokteylni tanlang

Sutli achitqisiz quymoqlar
Tarkibi
Tayyorlash usuli
Chuqur idishga tuxumlarni sindiring. Ularni bir xil massa hosil bo‘lguncha ko‘pirtiring. Oz-ozdan shakar qo‘shib, ko‘pirtirishda davom eting.
Keyin sutni quyib, yaxshilab aralashtiring. Unni asta-sekin sepib, dona-dona bo‘lib qolmasligi uchun doimo aralashtirib turing.
Osh sodasini sirka va tuz bilan so‘ndirib qo‘shing. Xamirni gardish bilan yaxshilab aralashtiring.
Tovani o‘rtacha olovda qizdiring. Ozgina o‘simlik yog‘i qo‘shing. Sariyog‘ qovurishga tayyor bo‘lgach (tovaga xamirdan bir tomchi tashlab ko‘rish mumkin, agar tez qovurilsa, demak, qovurishni boshlash kerak), tovaga xamirdan bir qoshiqdan solib, dumaloq quymoqlar hosil qilinadi. Oladyalarni har bir tomonidan 2-3 daqiqa davomida qizarguncha qovuring.
Tayyor bo‘lgan sutli quymoqlarni likopchaga taxlab chiqing. Oladyalarni xamirturushsiz sutda issiq, shakar sepilgan holda yoki murabbo, asal yoki sariyog‘ bilan birga dasturxonga torting. Yoqimli ishtaha!