O‘zingizga yoqqan kokteylni tanlang

Havo grilda pishloqli kekslar
Tarkibi
Tayyorlash usuli
Xushbo‘y va havoli sirniklar tayyorlash uchun barcha kerakli masalliqlarni tayyorlang. Avvalo, yangi pishloqni keng idishga soling. Uni yaxshilab maydalash uchun sanchqidan foydalaning, toki silliq, qaymoqsimon, bo‘laklarsiz massa hosil bo‘lsin. So‘ngra bitta tuxumni ko‘pirtirib, tuxum tvorog bilan to‘liq qo‘shilib, bir xil xamir hosil bo‘lguncha asta aralashtiriladi. Endi sizning sirniki xamiringiz keyingi bosqich uchun tayyor.
Idishga manniy yormasi, shakar va qabartma soling. Bir xil massa hosil bo‘lguncha barcha komponentlarni qoshiq bilan yaxshilab aralashtiring. Manka shishib, namlikni shimib olishi uchun idishni 30 daqiqaga qoldiring. So‘ngra qo‘llarni suv bilan ho‘llab, umumiy massadan taxminan 30 gramm og‘irlikdagi kichik porsiyalarni ajratib oling va ulardan ehtiyotkorlik bilan sirniklar hosil qiling. Har bir bo‘lakni qovurish paytida ishtahaochar tillarang qobiqqa ega bo‘lishi uchun un bilan aralashtiring.
Yalpizning yangi barglarini sovuq oqar suvda yuvib, changini ketkazing. Keyin qulupnayni yuving, uning nozik tuzilishiga zarar yetkazmaslikka harakat qiling. Yalpiz va qulupnayni qog‘oz sochiqlar ustiga yoyib, ustiga yana bir qavat qog‘oz sochiqlar bilan ehtiyotkorlik bilan namlang, shunda ortiqcha namlik butunlay yo‘qoladi. Qulupnay mevalari to‘liq qurigandan so‘ng, har bir rezavorni olib, ularning jozibali ko‘rinishini saqlab qolish uchun ehtiyotkorlik bilan uzunasiga ikkiga bo‘ling.
Aerogril panjarasiga pergament qog‘oz to‘shaladi va uning ustiga shakllangan sirniklar ehtiyotkorlik bilan yoyiladi. Panjarani aerogril kosachasiga joylashtiring va haroratni 180 darajaga o‘rnating. Sirniklar qip-qizil va ishtahaochar bo‘lishi uchun 25 daqiqa davomida pishiring. 15-daqiqada qopqog‘ini ochib, bir tekis qizarishi uchun sirniklarni boshqa tomonga ag‘daring. Sirniklar tayyor bo‘lgach, sirti oltin rangga kiradi, ichi esa yumshoq va mayin bo‘ladi. Ularni sirop yoki smetana kabi sevimli qo‘shimchalar bilan dasturxonga torting va taomga qo‘shimcha xushbo‘y hid va go‘zallik berish uchun yangi qulupnay va yalpiz bilan bezating.